Sankciono ukupno 15.411 prekršaja u okviru akcije „Škola“ tokom septembra u Srbiji

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sankcionisali su ukupno 15.411 prekršaja u okviru akcije „Škola“, koja je tokom septembra ove godine sprovedena u cilju očuvanja bezbednosti dece u saobraćaju u našoj zemlji.

Čak 7.127 vozača sankcionisano je zbog prekoračenja brzine u zonama škola, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 212, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih suspstanci 20 vozača. Tokom akcije, 38 vozača zadržano je u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom u zonama škola sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu. Pored toga, saobraćajna policija sankcionisala je 1.222 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 1.111 vozača zbog nepropisnog parkiranja, 25 vozača zbog prelaska na crveno svetlo semafora i 22 vozača zbog nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu. Tokom septembra, tri deteta zadobila su teške telesne povrede, a 13 dece lake telesne povrede, u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u zonama škola.

Saobraćajna policija nastaviće sa merama pojačane kontrole u zonama škola i u narednom periodu, kako bi se unapredila bezbednost dece u saobraćaju. Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da je bezbednost dece u saobraćaju jedan od prioriteta Ministarstva i da je Republika Srbija Strategijom bezbednosti saobraćaja na putevima usvojila viziju nula poginule dece u saobraćaju.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio