Saučešće gradonačelnika Stevana Bakića

Sa dubokim žaljenjem i tugom sam primio vest da nas je napustio Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara, mudar čovek i političar koji je bio posvećen razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa između Srba i Mađara, i jačanju zajedništva svih građana i naroda Srbije zasnovanom na međusobnom razumevanju, poštovanju i toleranciji.

Ištvan Pastor se zalagao da mađarska zajednica u Vojvodini neguje svoj identitet, da se ekonomski i socijalno osnažuje, da razvija obrazovanje i kulturu na maternjem jeziku, ali je, kao njen lider, istovremeno nastojao da što je moguće više doprinese razvoju Srbije i realizaciji projekata koji su od izuzetnog značaja za dalje učvršćivanje srpsko-mađarskog prijateljstva.

Sa Pastorom sam, kroz našu višegodišnju saradnju, razvio jedan pre svega prijateljski odnos koji se zasnivao na obostranom poverenju i poštovanju. Pamtiću ga kao dobrog i razumnog čoveka i političara koji je držao do date reči, kao i po njegovoj ogromnoj želji da unapređuje i poboljšava odnose u našem društvu i državi.

Odlazak Ištvana Pastora je veliki gubitak za politički i društveni život mađarskog naroda i Republike Srbije u celini, ali i obaveza svima nama da ciljeve za koje se zalagao nastavimo da ostvarujemo, da i dalje idemo putem saradnje i zajedništva i da se još više posvetimo ekonomskom napretku i prosperitetu Srbije.

Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima, partijskim kolegama i poštovaocima Ištvana Pastora.

Gradonačelnik Subotice

Stevan Bakić

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio