Studentski centar pred renoviranjem

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, posetio je Studentski dom „Ivo Lola Ribar” u Subotici kako bi direktoru Studentskog centra, Ranku Čuljkoviću uručio ugovore o finansiranju radova na objektu studentskog centra, u ukupnoj vrednosti 12.100.000 dinara.

Pokrajinska Vlada je preko Sekretarijata za obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost je opredelila određena sredstva kako bismo kvalitet života studenata podigli na viši nivo. Opredeljeno je još 12,1 milion dinara, van redovnog finansiranja koje na godišnjem nivou iznosi dva miliona dinara za tekuće održavanje. Sredrstva će obuhvatiti realzaciju četiri projekta – istakao je Čuljković obrazloživši da pomenuti projekti podrazumevaju dogradnju i popravku ograde iza Studentskog doma “Ivo Lola Ribar”, radove na pristupnoj saobraćajnici kod doma, termoizolaziju restorana I, dotrajalu hidrantsku mrežu i kao i obnovu računarske opreme u iznosu od milion dinara.

Zadovojstvo je biti u Subotii, pre svega zbog mladih ljudi koji su svoju sudbuinu vezali za ovaj grad i visoko obrazovanje. Pokrajinska vlada svake godine konstatuje sve veći budžet, moramo ulagati ne samo u puteve i železnice već i u kvalitet studiranja. Subotica je vrlo važna destinacija u Vojvodini i Srbiji, ne zbog broja fakulteta i visokih škola već zbog svoje misije. – poručio je Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević naglasivši da je Subotica grad tolerancije i razumevanja među različitim etničkim zajednicama, ali i grad koji razume međugeneracijske probleme.

Razumeli smo poruku potreba direktora Čuljkkovića i onih koji brinu o studentskom standardu, ali ovo je poruka koja govori kakva je budućnost Subotice koja je okrenuta prema mladima, onima koji će svojom obrazovanošću graditi realne projektije, kroz rad i ono što donosi kvalitet života. – rekao je Milošević, uz obećanje da će se slična praksa održati i u narednim godinama jer kvalitet života mora stalno da se unapređuje. Proces javne nabavke je u toku i kroz desetak dana prvi radovi će već početi da se realizuju na zgradi Studentskog doma ”Ivo Lola Ribar” u Subotici.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio