Svetski dan životinja obeležen uz „Izložbu životinja i kućnih ljubimaca“ u centru Subotice

Udruženje odgajivača sitnih životinja Subotice, organizovalo je u sredu, 04. oktobra “Izložbu životinja i kućnih ljubimaca” na centralnom gradskom trgu, kod Sunčanog sata, a povod za ovu manifestaciju bio je Svetski Dan životinja, Mnogi prolaznici zastali su da pogledaju sitne životinje i možda sebi odaberu nekog kućnog ljubimca.

Ovo je 11. put da održavamo manifestaciju na Svetski dan životinja. Osnovnim školama smo dali konkurs da naprave crteže na temu „Zaštitimo divlje životinje“. Udruženje postoji 60 godina, meštani Subotice su veliki ljubitelji životinja i mnogui gaje životinje. Naše udruženje broji preko 300 članova. – kaže Marko Šarčević, predsednik Udruženja odgajivača sitnih životinja Subotica koji napominje da je, nažalost sve manje mladih ljudi zainteresovano za uzgoj sitnih životinja. Subotica je široko poznata i po tome što ima osam rasa golubova, a tradicija golubarstva nekada je bila veoma rasprostranjena.

Ivan Šokčić uzgaja papagaje, ptice i sitne životinje preko 50 godina.

Do sada sam izmenio jako mnogo sorti, sada sam se uglavnom bazirao na plavo žuto are, plavočele Amazonce, Aleksandre i pevajuće papagaje. Pre svega sam ljubitelj životinja ali naravno, mora nešto i da se proda, takođe ljubiteljima ili odgajivačima. Ovakav hobi morate voleti jer pored lepih stvari, ima tu i dosta nedaća ali ljubav prema životinjama mora biti presudna. – poručio je Šokčić.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio