„Trka za srećnije detinjstvo“ sa skoro 800 učesnika

Ove godine po drugi put, na Prozivci je danas, 06. oktobra održana „Trka za srećnije detinjstvo“, manifestacija koju organizuje Crveni Krst Subotice uz pomoć Doma zdravlja Subotica, Zavoda za javno zdravlje Subotice i Saveza za školski sport grada Subotca. U pitanju je trka osnovaca i srednjoškolaca koja ima humanitarno rekreativni karakter.

Broj učesnika je veći nego prošle godine, đaci iz 10 osnovnih i sedam srednjih škola Subotice uzeli su učešće. Trčaće 752 deteta i zadovoljstvo je videti mališane da se bave fizičkom aktivnosću. Naš prevashodni cilj je da kroz humanitarni karakter ove trke prikupimo sredstva kojima ćemo kupiti posteljinu za odeljenje pedijatrije Opšte bolnice Subotica. – poručio je Zoran Molnar, aktivista Crvenog Krsta Subotica koji je obrazložio i da su trke prilagođene uzrastu dece.

Prva tri plasirana deteta iz svake trke dobiće nagrade, medalje i diplome, a škole takođe dobijaju loptu za odbojku.

– Način na koji se prikupljaju sredstva je otkup startnih brojeva. Jedan startni broj je 100 dinara, s tim da je velika većina škola ove godine preuzela na sebe finansiranje trkača. –  naglasio je Molnar.

Savez za školski sport Subotice takođe je podržao ovu akciju.

Savez osim školskih takmičenja podržava i sve akcije gde učestvuju deca i nastavnici sa teritorije Subotice. Drago nam je što su ove godine i prigradske škole uzele učešće, što dodatno daje težinu i ozbiljnost ove akcije. Ova akcija Crvenog Krsta Subotice ima humanitarni karakter gde su sredstva od kupovine startnih brojeva direktno uplaćena subotičkoj bolnici. Trudimo se da podržimo sve akcije koje propagiraju zdrav život. – istakao je Radoslav Svirčev, generalni sekretar Saveza za školski sport Subotice uz dodatak da je ova akcija samo jedna od brojnih koju Savez podržava kako bi se što više radilo na poboljšanju opšte zdravstvene slike, kulture i promocije zdravog načina života.

Učešće u trci uzelo je i 95 mališana iz prigradske osnovne škole u Đurđinu koji su trku trčali u dvorištu svoje školi.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio