U nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi” učestvuje više od milion građana

Vlada Republike Srbije saopštila je danas, 25. oktobra da je broj punoletnih građana koji direktno učestvuju u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi” prešao magičnu brojku od jednog miliona, a kada se tome dodaju i članovi porodice koji skupljaju račune, taj broj je i mnogo veći.

Tačnije, od početka nove nagradne igre u januaru 2023. godine do danas, građani su otvorili čak 1.008.416 korisničkih naloga u okviru aplikacije „Uzmi račun i pobedi”, što je izuzetno dobar odziv i govori o visokom nivou odgovornosti građana u borbi protiv sive ekonomije. Imajući u vidu to da je ovo prvo „digitalno” izdanje nagradne igre i da se prvi put prešlo sa sistema slanja koverata na skeniranje računa putem aplikacije, ovakav odziv građana još je značajniji i svedoči o spremnosti svih generacija da prihvataju digitalizaciju. Iako je drugi krug još u toku, broj fiskalnih računa koji su poslati putem aplikacije je već dvostruko premašio najuspešniju nagradnu igru do sada – građani su u novom ciklusu skenirali više od 260 miliona računa. Svi skenirani računi iz prvog kruga ravnopravno konkurišu za nagrade i u drugom krugu, a to je deset stanova u Beogradu. Vlada Srbije i NALED ovim putem zahvaljuju svim građanima Srbije na velikom odzivu i podršci u borbi protiv sive ekonomije.

Vlada podseća na to da pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Republici Srbiji. U igri mogu da učestvuju samo ispravni fiskalni računi koji sadrže QR kod i izdati su na teritoriji Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja. U okviru ovogodišnjeg izdanja nagradne igre, preostala su još tri izvlačenja, u kojima srećne dobitnike očekuje još šest stanova u Beogradu. Izvlačenja se emituju subotom u 18 časova, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Aplikacija „Uzmi račun i pobedi”, koju su razvili Poreska uprava i Ministarstvo finansija, potpuno je besplatna za korišćenje i može se lako preuzeti preko mobilnog telefona. Od drugog kruga dodatno je unapređen skener računa, pa je tako učešće u nagradnoj igri još više olakšano. Vlada poziva sve građane koji još uvek nisu instalirali aplikaciju i skenirali račune da to učine jer tako ne samo da imaju šansu da osvoje stan, već daju važan doprinos zdravoj ekonomiji i društvu.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio