Albanci kamenovali školu u Kosovskoj Kamenici

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je juče 01. novembra da su albanski izgrednici kamenovali srpsku školu u Kosovskoj Kamenici. U toj zgradi se nalaze tri obrazovne srpske institucije i to Osnovna škola „Desanka Maksimović”, srednja Tehnička škola, kao i Gimnazija.

U tom trenutku srećom nije bilo učenika koji pohađaju ove škole, ali je i ovaj incident, kao i mnogi prethodni, uznemirio roditelje i njihovu decu. Prema rečima očevidaca, škole su kamenovane od strane albanskih mladića koji su noć pre toga na ogradu škole kačili zastave neprimerenog sadržaja. “Očigledno se na Kosovu i Metohiji stvara klima u kojoj Srbi više nisu bezbedni ni u školama, ni u domovima zdravlja, ni u svojim kućama, ni u crkvama, jer nema srpskog objekta koji nije opljačkan, kamenovan, pretresan, obijan i paljen. Ovaj incident svedoči da se talas nasilja i pritisaka prema srpskom narodu koji generišu i pokreću vlasti u Prištini oslikava i prenosi i na najmlađe generacije. Time se stvara atmosfera u kojoj je čak i poželjno i pogodno napadati Srbe i kamenovati ih i da za to niko neće odgovarati.

U takvoj klimi, međunarodna zajednica je samo nemi posmatrač porasta etnički motivisanog nasilja prema srpskom narodu, umesto da se jasno i javno odredi prema takvim postupcima i preduzme korake u zaštiti Srba na koje je obavezna prema svom mandatu” – navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Foto: n1info.rs

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio