Biti vatrogasac je bogomdani posao

Do 10. novembra traje konkurs MUP-a za 300 polaznika za stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova. Na području Vatrogasno-spasilačkog bataljona Subotica biće zaposlena četiri vatrogasca, dok će za potrebe u Bačkoj Topoli i u Staroj Moravici biti zaposlen po jedan.

Pravo učešća na konkursu imaju lica, državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji organizacione jedinice, koja nemaju manje od 19, a više od 30 godina starosti, sa zavšenim srednjim obrazovanjem, bez bezbednosnih smetnji za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova i sa važećom vozačkom dozvolom za upravljanje motornim vozilom „C“ ili “B” kategorije.

Obuka će trajati oko 17 nedelja i održavaće se u Kuli, Pančevu i Beogradu. Na prethodnom konkursu bilo je prijavljeno 27 kandidata što je jako malo. Poziv vatrogasca je izuzetno lep, nije svakodnevnan, veoma je dinamičan jer se svakoga dana dešava neka druga intervencija, neki drugi požar. Za osobe kojima je cilja spasavanje ljudi, ovo je izuzetno lep i bogomdani posao. – istakao je Goran Ljubisavljević, komandant Vatrogasno-spasilačnog bataljona Subotica dodajući da potencilajni kandidat mora biti osoba koja je komplenta, spremna, nesebična, koja mora da obraća pažnju na bezbednost u svakom momentu.

Ipak, prema njegovim rečima, posao je izuzetno lep jer se i unutar smena u kolektivu formiraju čvrsti, prijateljski odnosi.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio