Elvis Jr. Kurtovich večeras 10. novembra uživo u subotičkom „The Dvorištu“ od 21 čas

Večeras 10. novembra od 21 čas u Klubu The Dvorište, gde su Subotičani navikli na žive svirke i dobru domaćinsku atmosferu, i gde se svakim danom u nedelji dešava nešto sasvim drugačije u odnosu na ugostiteljske ponude u Subotici, gostuje Elvis Jr. Kurtovich, bend koji vuče korene još od početka osamdesetih godina.

Grupu Elvis Jr. Kurtovich vodi Goran Petranović “Riza” ili Elvis Junior Kurtovich. Riza je pevao u sarajevskoj kultnoj grupi do rata u Bosni 1992 a grupa je bila predvodnik i začetnik pokreta Nju Primitivs. Sa grupom “Elvis J. Kurtovich”, Rizo je od 1982. do 1992. godine snimio tri albuma, a komponovao je i radio za grupe poput Divljih Jagoda, Plavog Orkestra i Zabranjenog Pušenja. Igrao je u filmovima „Lepa sela lepo gore“ i “Sivi kamion crvene boje”, sa Gocom Malcolmovom je pripremao muziku za pretstavu Srpskog Narodnog Pozorišta „Milosrdni anđeo“, a sa Ogijem Minkom i Čakijem Čabarabdićem muziku za povratničku predstavu “Audicija sarajevo”. Nakon mnogo projekata, 2016. godine grupa Elvis Jr. Kurtovich objavljuje disk „Put za Gvantanamo“.

Grupa Elvis Jr. Kurtovich u svom programu „Sarajevski dernek“ izvodi pjesme Elvisa i Zabranjenog Pušenja u kojima je Rizo učestvovao kao kompozitor, tekstopisac, vokal, prateći vokal i aranžer. Šou traje malo više od dva sata.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio