Gradonačelnik Bakić primio takmičare Streljačkog kluba „Spartak“

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić održao je danas, 15. novembra svečani prijem za takmičare Streljačkog kluba „Spartak“ koji su tokom septembra osvojili Kup Vojvodine u Vrbasu, a potom sredinom oktobra i Kup Srbije u Pančevu. Uspešnost u streljačkom sportu „Spartak“ je dokazao i osvajanjem tri ekipne titule prvaka Srbije, tri pojedinačne titule prvaka Srbije i mnogo srebrnih i bronzanih odličja.

Zbog dobrih rezultata, takmičari Streljačkog kluba Spartak bili su na prijemu u maju ove godine, a danas su nam ponovo gosti jer su u međuvremenu kompletirali su titule i to, tri ekipne titule prvaka Srbije, tri pojedinačne titule prvaka Srbije i pregršt srebrnih i bronzanih medalja, a poseban uspeh koji su napravili je osvajanje Kupa Srbije, jedno od najsloženijih i najtežih takmičenje. Da biste osvojili Kup Srbije, morate izuzetno dobro da pucate, kompletna ekipa koja se sastoji iz pionira, juniora i seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji dobro da puca, jer ako jedan radi loše to se odražava na kompletan rezultat – rekao je Bakić dodvši da se Streljački klub Spartak pokazao i kao sjajan domaćin jer je od učesnika Prvenstva Srbije, koje je u septembru održano u Subotici u disciplinama malokalibarska, vojnička i poluautomatska puška dobio sve pohvale.

Ovo je jedna sezona za pamćenje. Po broju osvojenih trofeja u jednoj godini, Spartak je najuspešniji streljački klub u Srbiji. Nadam se da će ovi sjajni rezultati, koji su doveli do toga da Subotica bude prepoznatljiva na mapi streljaštva i u našoj zemlji i u regionu, inicirati omasovljenje ovog sporta u našem gradu i regionu. Streljačkom klubu Spartak želim da i u budućnosti beleži još puno vrhunskih rezultata i da ova godina bude samo jedna u nizu istorijskih i za pamćenje takmičarskih godina – izjavio je gradonačelnik Bakić.

Takmičar i trener u Streljačkom klubu Spartak, Milan Jarić, zahvalio se Gradu i Sportskom savezu Subotice na ogromnoj podršci i pomoći bez koje klub ne bi mogao da ostvari ovako zapažen uspeh.

U C programu smo trenutno klub broj jedan u Srbiji, sa najviše osvojenih titula, medalja, pehara, plaketa, priznanja. U svakom sportu je uspeh kada osvojite jednu titulu, a mi smo osvojili tri šampionske, a pobednici smo i Kupa Srbije. Rezultati su impresivni, od drugoplasiranog smo bili bolji za čak 20 krugova. U klubu postoji 120 aktivnih članova, od kojih je 20-30 super aktivnih, oni su su se svojski trudili da pomognu oko svega što doprinosi vrhunskim rezultatima i predstavljaju važnu kariku našeg uspeha – poručio je Jarić rekavši da je klub ove godine uspeo da stvori i tim od 12 sudija streljaštva, koji se već pokazao na Kupu Srbije i Kupu Kikinde.

Gradonačelnik Bakić nam je na prijemu obećao da će u januaru sledeće godine Grad Subotica Streljačkom klubu Spartak obezbediti sredstva za kupovinu dve vrhunske takmičarske puške kakve se koriste na olimpijadama i svetskim prvenstvima, na čemu smo mu posebno zahvalni – naglasio je Milan Jarić u svom izlaganju.

Povodom decenije postojanja, Milan Jarić je ispred Streljačkog kluba Spartak uručio gradonačelniku Stevanu Bakiću počasnu člansku kartu sa brojem 1. Boje Streljačkog kluba Spartak ponosno brane Martin Kovač i Nikolina Varga u kategoriji pionira, Vladimir Vujković Bukvin i Milica Ikić u kategoriji juniora i Jelena Todorović i trener Milan Jarić u kategoriji seniora.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio