Karavan za bezbednost saobraćaja danas u Subotici

Karavan Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije pod sloganom “Bezbednost počinje sa tobom” boravio je danas u Subotici sa ciljem edukacije i povećanja bezbednosti u saobraćaju.

Posetioci su bili u prilici da razgovaraju sa učesnicima događaja i da se upoznaju sa bezbednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, ali i o svim eventualnim rizicima koje nosi nebezbedno ponašanje.

Ljudi su nesvesni nepravilnog ponašanja u saobraćaju, koliko smo ugroženi kao pešaci, motociklisti, vozači automobila ili samo putnici. Slogan akcije govori o celokupnoj suštini, ukoliko se ne ponašamo bezbedno u saobraćaju i ukoliko ne poštujemo pravila, ceo sistem bezbednosti saobraćaja nemaju smisla. Zbog toga smatram da je slogan „bezbednost počinje sa tobom“ prava poruka za sve što radimo i da svako mora da ima svest o tome da može biti žrtva, u svakom trenutku. To se ne dešava drugome već nama – izjavio je Petar Pantelinac, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Subotice navodeći da je subotička jedna od aktivnijih lokalnih samouprava po pitanju bezbednosti saobraćaja.

Kampanja je organizovana u pet lokalnih samouprava, a naš grad bio je jedna od njih.

Ovo je prilika da na simboličan način pokažemo kakve su sve posledice u saobraćaju. Želimo da mladim ljudima ali i svim ostalim učesnicima skrenemo pažnju kakve se sve nezgode ne dešavaju tamo negde, već da su one svakodnevica – izjavio je Srđan Samardžić, član Gradskog veća Grada Subotice napominjući da su manifestacije ovog tipa prilika da se sve instutucije zapitaju da li su učinile dovoljno da se spreče posledice nebezbednog ponašanja u saobraćaju.

Prema njegovim rečima, u Subotici je u poslednjih pet godina poginulo 40 lica, a oko 1600 je bilo povređeno. Na državnom nivou oko 100 saobraćajnih nezgoda dogodi se svakoga dana gde oko 50 lica bude povređeno, 10 sa težim povredama.

To su posledice koje želimo da sprečimo i ovakvim akcijama pokušavamo to da učinimo – naglasio je Samardžić.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio