Maestralna Emilija Antanasijević osvojila tri zlata na svetskom prvenstvu u karateu

Srpska karatistkinja Emilija Antanasijević bila je maestralna juče, 26. novembra na svetskom prvenstvu za omladince održanom u Beogradu, jer je brilijantnim borbama osvojila tri zlatne medalje.

Domaća takmičarka osvojila je pri prva mesta u tradicionalnoj kati, timskoj borbi sa Jelenom Stanojević, Minom Milenković i Sanjom Stanojević i u konkurenciji kata – tim sa Jelenom Stanojević i Sanjom Stanojević. Emilija je članica Sportskog društva “Crvena zvezda”, a noseći kimono Srbije uspela je da ponovi prošlogodišnji uspeh sa svetskog prvenstva u Lubinu u Poljskoj gde je takođe osvojila zlato. Zlatna je bila i na prošlogodišnjem evropskom prvenstvu u Riminiju kada je osvojila tri zlatne medalje. Osim tri zlata, na ovogodišnjem svetskom prvenstvu u Beogradu, Anastasijevićeva je osovjila i srebro u kata – sport kategoriji.

Takmičenje je u prestonici Srbije okupilo preko 1500 takmičara, u dvorani „Ranko Žeravica“. Emilija se karateom bavi 14 godina, poslednjih pet godina takmiči se za klub “Crvena zvezda”, a na proslavi 77. rođendana kluba odabrana je i za najbolju juniorku sportskog društva.

Foto: brankostarcevic.com

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio