Mogući upola manji računi za električnu energiju!?

Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Dubravka Đedović Handanović izjavila je juče da je u prvoj nedelji nakon izmene i dopune Uredbe o energetski ugroženom kupcu približno 87.000 penzionera ostvarilo pravo na umanjenje računa za 1.000 dinara za električnu energiju, koje će važiti tokom grejne sezone.

Đedović Handanović je objasnila da su penzioneri koji primaju penzije niže od 21.766,26 dinara dobili po službenoj dužnosti umanjenje na računima za električnu energiju za 1.000 dinara od oktobra do marta sledeće godine. Ona je dodala da očekuje da će njihov broj rasti u narednim danima i ujedno naglasila da je jedini uslov da se brojilo vodi na njihovo ime. Prema njenim rečima, pre stupanja na snagu izmenjene Uredbe 72.000 građana ostvarilo je status energetski ugroženog kupca i time pravo na umanjenje računa do 50, odnosno 60 odsto za električnu energiju, gas ili grejanje. Đedović Handanović je podsetila na to da i ove grejne sezone racionalnom potrošnjom energije građani mogu ostvariti značajne popuste na računima za električnu energiju. Država je, kako je napomenula, prošle godine omogućila popuste za racionalnu potrošnju energije do 30 odsto, dok će građani u ovoj grejnoj sezoni moći čak da prepolove svoje račune.

Ukoliko smanje potrošnju električne energije za više od pet odsto u odnosu na prošlu godinu ili godinu pre nje, dobiće popuste na računima od 20 do 40 odsto. Takođe, mogu da ostvare popust od pet odsto ukoliko više troše električnu energiju u nižoj tarifi, kada je ona i jeftinija. Kada svemu tome dodate popust na izmirenje računa na vreme, možete prepoloviti svoj račun za struju – rekla je ministarka.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio