Od oktobra meseca pronađeno 4780 iregularnih migranata

U akciji suzbijanja iregularnih migracija, koja se od 27. oktobra sprovodi po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, a kojom rukovodi pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su oko 4.780 iregularnih migranata koji su se skrivali u pograničnim pojasevima na području Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota.

U saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije do sada je oko 3.300 iregularnih migranata prevezeno u prihvatne centre. Od početka akcije, detaljnom pretragom terena, više stotina policijskih službenika pronašli su osam automatskih pušaka, pet pištolja, oko 1.640 komada municije različitog kalibra, više stotina stranih pasoša i manju količinu narkotika. Osim toga, pronađeno je osam zemunica u kojima su se migranti i krijumčari skrivali. Policijski službenici su od početka akcije kontrolisali 96.595 vozila i 354 objekata od kojih je najveći broj u Subotici. U ovoj akciji uhapšeno je osam krijumčara i zadržano još 139 osoba zbog različitih krivičnih dela. Podneto je 19 krivičnih prijava za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, 11 krivičnih prijava u vezi sa oružjem, osam krivičnih prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga, kao i 12 krivičnih prijava za druga krivična dela. Takođe, podneto je 523 prekršajne prijave iz Zakona o strancima, kao i 98 za prekršaje iz Zakona o graničnoj kontroli.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, osim na severu, sprovode pojačane aktivnosti i na jugu zemlje sprečavajući ulazak iregularnih migranata iz Bugarske i Severne Makedonije. Ovu borbu MUP će istrajno sprovoditi dok problem iregularnih migracija ne bude rešen i lanac krijumčarenja ljudi u potpunosti presečen.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio