Parlamentarni izbori 17. decembra

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić potpisao je danas, 01. novembra u Predsedništvu Srbije ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora za 17. decembar.

Vučić je rekao da je, na osnovu člana 109, stav 1. i 5. Ustava Republike Srbije i člana 21 stav 1. Zakona o predsedniku Republike, na obrazloženi predlog Vlade Srbije od 30. oktobra, doneo ukaz o raspuštanju Narodne skupštine Republike Srbije. Rokovi za vršenje izbornih radnji počinju da teku od dana stupanja na snagu ove odluke danom objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije, naveo je Vučić. Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić raspisao je i lokalne izbore za 17. decembar i pozvao građane i političke aktere da uzmu učešće na ovim izborima. Orlić je u Skupštini Srbije rekao da su lokalni izbori raspisani u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Zakonom o lokalnoj samoupravi, i naveo da će izbori za odbornike biti održani u skupštinama 65 gradova i opština u Republici Srbiji.

Ova odluka stupa na snagu u trenutku objavljivanja u Službenom glasniku i od tada počinju da teku rokovi za sprovođenje izbornih radnji, napomenuo je predsednik Skupštine Srbije i dodao da će izbore realizovati nadležni organi u skladu sa zakonom.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio