Prijava za Studentsku karticu aktuelna na sajtu zsk.trezor.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da približno 240.000 studenata državnih i privatnih univerziteta, akademija i visokih škola u Srbiji od danas, na portalu zsk.trezor.gov.rs, može da se prijavi za novu studentsku karticu, koja će biti i platna i omogućavaće brojne popuste i pogodnosti prilikom plaćanja.

Mali je, nakon sastanka u Ministarstvu finansija sa ministarkom prosvete Slavicom Đukić Dejanović, direktorom „Banke Poštanska štedionica” Bojanom Kekićem i predstavnicima studentske organizacije SKONUS, najavio da će na kartice biti uplaćeno po 500 dinara kako bi odmah bile aktivne. Potpredsednik Vlade je naveo da će studenti s ovim karticama moći da ostvaruju 20 odsto popusta na vozne karte „Srbija vozom”, 10 odsto popusta na avio-karte „Er Srbije”, popuste u knjižarama, bibliotekama, bioskopima, ustanovama kulture, uslužnim i ugostiteljskim objektima, odnosno kod svih partnera koji se budu uključili u projekat. “Najpre želim da iskažem zahvalnost studentima jer je ovo njihova inicijativa i mi smo učinili sve kako bismo im olakšali život i bar malo im finansijski pomogli. Uspeli ste da nas pokrenete na pravi način i konkretni rezultati su ovde” – poručio je Mali. Đukić Dejanović je istakla da su najnovije pogodnosti za studente pokazatelj kontinuirane brige Vlade Srbije o svim slojevima našeg društva, posebno o onima koji će biti nosioci društvenog života u budućnosti. Studentska kartica, koja će biti platna, za studente znači da će imati pogodnosti u različitim sferama i da će moći da dobijaju studentske stipendije i kredite preko ovih kartica, rekla je ona i dodala da u ovom momentu 9.000 studenata dobija stipendije, dok 6.000 koristi kredite. Ministarka je napomenula da će studentske kartice biti urađene po modelu penzionerskih kartica, te da je ovaj projekat iskorak u skladu sa potrebama studenata.

„Poštanska štedionica” opredelila se da u punom kapacitetu pruži podršku ministarstvima finansija i prosvete i da otvori besplatno tekuće račune svim studentima, da besplatno izda karticu i ne naplaćuje mobilno bankarstvo. Kao dobar gest, da bi kartica bila aktivna, svakom studentu će na kartici biti po 500 dinara, što je ulaganje u budućnost.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio