Romskoj deci u šest osnovnih škola dodeljene majice

U Osnovnoj školi „Matko Vuković“ juče, 17. novembra predstavnicima šest osnovnih subotičkih škola dodeljeno je 329 majica za fizičko vaspitanje namenjenih učenicima romske zajednice, od prvog do četvrtog razreda, koji pohađaju nastavu u tim školama. Član Gradskog veća i predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma i Romkinja, Ilija Đukanović, istakao je da će đaci šest škola dobiti majice i po dve lopte.

Danas dodeljujemo predstavnicima šest škola ukupno 329 majica za učenike Romske zajednice od prvog do četvrtog razreda za fizičko vaspitanje. Takođe, i po jedan komlet drvenih bojica za svakog učenika. Ukupna sredstva opredeljena u budžetu grada iznose 188.000 dinara – rekao je Đukanović naglasivši da lokalna samouprava nastavlja dobru saradnju sa školama koje za cilj imaju unapređenje položaja romskih učenika.

Majice za fizičko u Osnovnoj školi “Matko Vuković” dobilo je 29 učenika.

Svaka vrsta pomoći je dobro došla i taj potez da neko misli na decu i da želi da poboljša uslove učenja i rada je veoma značajan, deca se tada lepše osećaju kada imaju kao i svaka druga, po belu majicu. –  rekla je Mirjana Stevanović, direktor OŠ “Matko Vuković.

Deca su dobila majice, lopte i bojice u cilju širenja zdravog, sportskog duha, međusobnog druženja i građenja zajedničkog života – izjavio je Stevan Nikolić, koordinator Romske zajednice Subotica dodavši da će se uskoro formirati i tim za praćanje uspeha romske dece koji će u hodu rešavati tekuće probleme i činiti da deca iz škola izađu, ne sa poklonjenim ocenama, već sa znanjem.

Društveni mozaik bez Romske zajednice nije kompletan – naglasio je Nikolić.

Deca OŠ “Đuro Salaj”, “Matko Vuković”, “Sečenji Ištvar”, “Vuk Karadžić” iz Bajmoka, “Hunjadi Janoš” iz Čantavira i Jovan Jovanović zmaj dobila su ove pakete. Dodeli sportskih majica prisustvovali su i član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić, kao i romski koordinatori Grada Subotice.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio