Sahrana Ištvana Pastora u Subotu na Bajskom groblju u 14 časova

Predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvan Pastor preminuo je u ponedeljak, 30. oktobra, u 68. godini. Tim povodom, njegov sin, dr Balint Pastor obratio se sledećom izjavom na svom Fejsbuk profilu:

Sahrana mog oca obaviće se u Subotici na Bajskom groblju iz Peić kapele u subotu u 14.00 časova. Na moju molbu, od njega će se govorom oprostiti premijer Viktor Orban, predsednik Republike Aleksandar Vučić, Hunor Kelemen, predsednik Demokratskog saveza Mađara u Rumuniji (DSMR) u ime mađarske zajednice van matične države i Balint Juhas predsednik Izvršnog odbora SVM-a u ime stranke. Hvala im!

Istog dana će se u Novom Sadu u 10.00 časova održati komemorativna sednica u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine. Moj otac je naime bio predsednik tog doma najduže vreme ikada, na šta je s razlogom bio ponosan. Na molbu porodice, od njega će se na komemorativnoj sednici govorom oprostiti Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, Damir Zobenica, potpredsednik Skupštine APV i dr Bojan Bagi, predsednik pokrajinske poslaničke grupe SVM-a. Molim poštovaoce mog oca da budu sa nama u subotu.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio