Štrajk u Pošti Srbije

“Pošta Srbije” obaveštava sve korisnike da se zbog obustave rada određenog broja zaposlenih u Javnom preduzeću „Pošta Srbije“, Beograd, koja nije organizovana u skladu sa zakonom kojim se uređuje štrajk, niti drugim propisima i internim aktima ovog javnog preduzeća, mogu očekivati problemi u pogledu pružanja usluga Javnog preduzeća „Pošta Srbije“, Beograd.

Imajući u vidu da pomenuta obustava rada predstavlja pojam više sile u smislu člana 83. stav 1. tačka 1 Zakona o poštanskim uslugama („Službeni glasnik RS“, broj 77/19), ovim putem upućujemo izvinjenje korisnicima usluga ovog javnog preduzeća i istovremeno obaveštavamo sve korisnike da će bez odlaganja biti preduzete sve neophodne aktivnosti u cilju nastavka redovnog poslovanja – poručuju iz Javnog preduzeća „Pošta Srbije“, Beograd.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević pozvao je juče, 01. novembra radnike koji su obustavili rad da se vrate na posao i obećao da će oni koji su radili preko norme dobiti nagradu, a da štrajkači neće biti kažnjeni. Đorđević je rekao da je Vlada Srbije odobrila isplatu 13. plate zaposlenima u Pošti koju su dobili svi i koja je iznosila do 89.000 dinara. „Već duže vreme se radi na tome da plate budu najviše moguće, u skladu sa produktivnošću i efikasnošću rada. Probleme koje imamo treba zajednički da rešimo tako da to bude zamajac za povećanje prihoda preduzeća” – rekao je Đorđević i naveo da je obustava rada najveća u Novom Sadu i delimično u Beogradu i da je razgovarao sa predstavnicima tri sindikata o iznalaženju rešenja.

Razgovarao sam sa grupama radnika i oni su se vratili na posao. Razgovarali smo i o najvećem problemu, a to su nepodeljena sudska pisma što nosi posledice. Dao sam obećanje da je najvažnije da se vrate na posao i da konkurencija ne zarađuje, već Pošta Srbije – dodao je vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio