Subotica bez iregularnih migranata, a prihvatni centar bez korisnika

Načelnik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov objavio je juče, na svom Fejsbuk profilu da je Subotica bez iregularnih migranata, a prihvatni centar bez korisnika.

Severnobački upravni okrug, u poslednja tri meseca, neprekidno vrši vanredne inspekcijske kontrole smeštajnih objekata, odnosno usluge boravišta/prenoćišta na teritoriji našeg grada, s posebnom pažnjom na kontrolu fizičkih lica koje vrše uslugu izdavanja smeštaja „stan na dan“, soba ili apartmana. Od 1. avgusta 2023. godine do danas je saradnjom turističke, poreske i inspekcije rada i PU Subotica sprovedeno 147 nadzora, gde su u 32 objekta uočene nepravilnosti u radu i za koje su podnete prekršajne prijave. Tokom nadzornih radnji pronađena su 128 strana državljana bez dokumenata, dok je više lica uhapšeno pod sumnjom direktnog učestvovanja ili pomaganja u krijumčarskim radnjama i trgovini ljudima. – kaže se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, rukovodstvo države Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, je nakon poslednjeg oružanog sukoba grupa iregularnih migranata u blizini naselja Horgoš, odlučno i organizovano reagovalo na brutalno kršenje zakona Republike Srbije i ugrožavanja bezbednosti našeg stanovništva od strane ilegalnih migranata na prostoru Severnobačkog okruga.

U prethodnih devet dana svedočimo svakodnevnom, dvadesetčetvoročasovnom, patroliranju specijalni jedinica MUP-a Srbije Suboticom, a ponajviše na prostoru Subotičke šume. Za rezultat imamo hapšenje krijumčara, dislokaciju svih migranata sa prostora grada, kao i to da je Prihvatni centar za migrante u Subotici peti dan zaredom potpuno prazan, tačnije bez korisnika. Time je, i delima, upućena jasna poruka „da je Subotica za iregularne migrante zabranjen grad!“. Nastavićemo, kao i do sada, da insistiramo na konstantnom prisustvu specijalnih jedinica MUP-a Srbije, jer to obezbeđuje potpunu sigurnost za naše građane. Istovremeno, kontinuirano ćemo sprovoditi bezrezervnu i temeljnu kontrolu svih smeštajnih objekata na teritoriji Subotice koji pružaju uslugu boravišta/prenoćišta, bilo da su registrovani kao pravna ili fizička lica. – stoji u saopštenju načelnika Severnobačkog upravnog okruga, Bojana Šoralova.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio