Svečana akademija “80 godina AVNOJ-a i borbe za jugoslovenske vrednosti” na Otvorenom univerzitetu

Ove godine obeležava se 80 godina od II zasedanja AVNOJ-a kojim su postavljeni temelji socijalističke Jugoslavije, države ravnopravnih naroda i narodnosti.

Tim povodom, u sredu, 29. novembra Centar “Tito” i Mini Jugoslavija” organizuju svečanu akademiju “80 godina AVNOJ-a i borbe za jugoslovenske vrednosti”. Svečanost će se održati u svečanoj sali Otvorenog univerziteta, I ulaz, sa početkom u 18 časova.

Jugoslavija je iznedrena u NOB-u, borbi protiv fašizma i kolaboracionista okupatora. Iako Jugoslavije više nema, našom svečanom akademijom želimo da potvrdimo našu bezrezervnu opredeljenost za to da je za razvoj Srbije i Subotice nužno potrebno negovati civilizacijske tekovine AVNOJ-a, u novim uslovima. Zalažemo se za život zajedno, a ne jedni pored drugih. Radi naše nezavisnosti potrebno je graditi i razvijati sopstvenu privredu i zajedno poboljšavati položaj radnika, bez eksploatacije. Čovečanstvu je neophodan mir jer ratovi odgovaraju samo eliti i ratnim profiterima. Sloboda, mir i teritorijalni integritet nemaju alternativu. Želimo Suboticu nasmejanih, zadovoljnih ljudi i da nam čovek bude u središtu svih aktivnosti – poručuju Goran Gabrić i Olajoš Nađ Mikloš ispred Centra “Tito”.

Na akademiji će se za svestran, marljiv i dugotrajan rad uručiti priznanja Vanji Dragojloviću i Strilić Stipanu. Istoga dana, u 10.00 sati na prostoru IV Mini Jugoslavije u ulici Otmara Majera bb, biće položeno cveće pored biste Josipa Broza Tita.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio