Svečano uručene diplome studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici

U Velikoj većnici Gradske kuće juče, 08. novembra su svečano uručene diplome studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici na jednom od studijskih programa. Oko 120 mladih inženjera dobilo je diplome na svečanosti kojoj su prisustvovali pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Naša ogromna želja je da imamo stručnjake koji će znati da odgovore izazovima i zahtevima složenih uslova poslovanja u gotovo svim oblastima. Upravo zbog toga, jedan od prioriteta subotičke lokalne samouprave je podrška obrazovanju i stvaranje uslova da mladi, obrazovani ljudi nakon završetka svog školovanja nađu zaposlenje u Subotici, ostanu u njoj i daju doprinos razvoju i našeg grada, i naše države Srbije – izjavio je Bakić čestitavši svim studentima koji su dobili diplome inženjera Visoke tehničke škole strukovnih studij i diplome master strukovnih studija.

Gradonačelnik je izrazio i uverenje da će se inženjeri sa zadovoljstvom baviti profesijom za koju su se opredelili i za koju poseduju potrebna znanja i veštine.

Uvek imajte na umu neophodnost stalnog usavršavanja, kao i činjenicu da je “znanje blago koje svog vlasnika svuda prati”, da je znanje zauvek vaše i da vam ga niko ne može nikada oduzeti – naglasio je Bakić izrazivši nadu da će Visoko tehnička škola strukovnih studija u Subotici i dalje pratiti trendove u inženjerskim strukama, zahteve tržišta vezane za visoko obrazovanje i potrebe privrede, kao i razvojne planove grada i ove regije.

Mislim da smo sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija dobili moćan resurs upravljanja takvim procesima. Mi u Pokrajinskoj vladi dajemo punu podršku radu svih devet visokih škola, ali posebno onih koji upravo ovakvim kadrovima, inženjerima u oblastima Mehatronike, Informacionih tehnologija, daju snažnu podršku razvoju privrede. Zahvaljujući tome, mi stvaramo preduslove moćnog zdravstva, infrastrukture i drugih podsistema našeg društva – istakao je pokrajinski sekretar Zoran Milošević dodavši da se uručenjem diploma inženjera studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija pokazuje glavni put u razvoju ljudskih resursa.

Čestitke novim, mladim inženjerima uputili su i direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija prof. dr Igor Firstner, pomoćnik direktora za odnose sa javnošću i studentima prof. dr Zlatko Čović, koordinator za međunarodnu saradnju prof. dr Livia Sedmina i pomoćnik direktora za nastavu dr Sanja Maravić Čisar.

Foto: Stevan Bakić/facebook

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio