U akcijama kontrole saobraćaja 40 odsto više nepropisnog prevoženja dece nego u istom periodu prošle godine

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić otvorio je juče, 08. novembra treću sednicu Tela za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima i istakao da je jedan o najbitnijih ciljeva ovog tela unapređenje bezbednosti saobraćaja i smanjenje broja poginulih, a pre svega dece.

Gašić je rekao da prvi šestomesečni period rada ovog tela karakteriše izuzetna saradnja i dobra koordinacija svih subjekata u sistemu bezbednosti saobraćaja, kao i značajni rezultati. Ministar je rekao da se pre svega, to odnosi na donošenje Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i nove Nacionalne strategije bezbednosti saobraćaja na putevima. Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević je naglasio da su u proteklih šest meseci, pripadnici Uprave saobraćajne policije realizovali sedam centralnih i pet međunarodnih akcija, u kojima je otkriveno više od 500.000 saobraćajnih prekršaja, od kojih je 41.000 prekršaja upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, više od 355.700 prekršaja upravljanja vozilom brzinom preko dozvoljene brzine kretanja.

Takođe, bilo je i 20.700 prekršaja prekoračenja brzine u posebnim zonama, pre svega u zonama škole i u zonama usporenog saobraćaja, više od 7.600 prekršaja nepropisnog preticanja od strane vozača, oko 7.500 prekršaja prolaska na crveno svetlo, 444 prekršaja nepropuštanja pešaka od strane vozača, kao i skoro 10.200 prekršaja koji su učinjeni od strane pešaka. Lakićević je dodao da je u okviru akcija kontrole saobraćaja otkriveno i 2.175 prekršaja nepropisnog prevoženja dece, što je za 40 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio