U Novom Sadu održan šesti tradicionalni Regionalni poslovni forum

U organizaciji Skupštine AP Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Privredne komore Vojvodine i Skupštine evropskih regija (AER), juče, 22. novembra, u Novom Sadu održan je šesti tradicionalni Regionalni poslovni forum sa ciljem spajanja i umrežavanja regionalnih privreda i privrednih subjekata.

Kako je naglašeno, ovogodišnji Forum okupio je preko 150 učesnika iz 20 zemalja, dok je do danas registrovano preko sto B2B sastanaka, a očekuje se da će ih biti još s obzirom na to da je platforma za registraciju otvorena do 8. decembra ove godine. Pozdravljajući prisutne, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić istakao je da Pokrajinska vlada kontinuirano radi na tome da svim kompanijama omogući uslove za sklapanje što više poslova, sa ciljem povećanja privredne aktivnosti i angažovanja svih potencijala kako bi se ostvario privredni rast i što bolji kvalitet života. On je dodao i da se organizacijom ovog Foruma šalje jasna poruka da je razvoj privrede prioritet pokrajinskih institucija.

Verujem da ćemo uspeti u zajedničkoj nameri da stvorimo još povoljnije uslove i da ostvarimo koonkretne privredne benefite, odnosno da zajedno napravimo još jedan korak ka snažnijom privrednoj saradnji”- poručio je sekretar Sofić.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je zadovoljstvo što ovaj forum iz godine u godinu privlači sve veću pažnju poslovnih zajednica regiona širom sveta i na taj način doprinosi direktnom umrežavanju kompanija i stvaranju novih poslovnih kontakata. On je ocenio da je to jedan od najefikasnijih načina da se ublaže posledice trenutne globalne krize sa kojom se svi suočavamo, ali i da se na pravi način implementiraju postulati održivog ekonomskog rasta i razvoja, ali i cirkularne ekonomije i zelene agende.

– Upravo to i jesu razlozi za izbor nekoliko sektora koji će predstaviti osnovu ovogodišnjih direktnih B2B susreta: poljopriveda i prehrambena industrija, cirkularna ekonomija i zelena agenda, informacione i komunikacione tehnologije – rekao je Vučurević. Predsednik Skupštine evropskih regija Albert Katelanos istakao je u video obraćanju snažnu podršku svim aktivnostima koje AP Vojvodina, kao dugogodišnji pouzdan AER-ov član i partner sprovodi u cilju unapređenja međuregionalne saradnje.

Budućnost Evrope i njen kapacitet da brani vrednosti evropskog društva poput demokratije i solidarnosti u mnogome zavisi od našeg kapaciteta da inoviramo i transformišemo naše ekonomije, a upravo to će danas biti predstavljeno na Regionalnom poslovnom forumu – naglasio je Katelanos.

Otvaranju ovogodišnjeg Regionalnog poslovnog foruma prisustvovali su i potpredsednik Skupštine evropskih regija i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica, koji je i inicijator i idejni tvorac Regionalnog biznis foruma, kao i potpredsednica Skupštine APV Aleksandra Đanković, predstavnici Pokrajinske vlade, evropskih institucija i privrednici koji su nakon plenarnog dela održali B2B sastanke.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio