U pojačanim akcijama policije pronađeno 165 iregularnih migranata

U nastavku akcije na suzbijanju iregularnih migracija kojom rukovodi pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na teritoriji Pirota, Kikinde, Subotice i Sombora pronašli su ukupno 165 iregularnih migranata.

Policija je izvršila kontrolu 10 objekata i 7.372 vozila, dok su protiv 33 osobe podnete prekršajne prijave iz Zakona o strancima.  Takođe, protiv četiri osobe biće podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, dok se još jedna osoba tereti za krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću. U ovoj akciji policija je otkrila dve zemunice u kojima se skrivaju krijumčari i pronašla okvir od automatske puške sa 30 metaka, kao i agregat. Takođe, oduzeta su tri vozila i manja suma novca.

Policija će i u narednim danima preduzimati pojačane mere i angažovati sve policijske snage u realizaciji ove akcije na suzbijanju iregularnih migracija kako bi se stanovništvo osećalo još bezbednije i sigurnije.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio