Uskoro javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za energetsku sanaciju kuća i stanova u Subotici

Na jučerašnjoj 97. sednici Gradskog veća Subotice doneta je Odluka o raspisivanju Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova na teritoriji Grada Subotice, a u okviru projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji”.

Odluka se odnosi na izvođenje građevinskih i drugih radova na postojećoj zgradi, kao i popravku ili zamenu uređaja, postrojenja, opreme i instalacija istog ili manjeg kapaciteta, kojima se ne utiče na  stabilnost i sigurnost objekta, ne menjaju konstruktivni elementi, ne utiče na bezbednost susednih objekata i saobraćaja, ne utiče na zaštitu od požara i zaštitu životne sredine, ali kojima može da se menja spoljni izgled uz potrebne saglasnosti u cilju povećanja energetske efikasnosti zgrade, odnosno smanjenja potrošnje svih vrsta energije primenom tehničkih mera i standarda na postojećim elementima zgrade, uređajima, postrojenjima i opremi. U toku sednice takođe je usvojeno i Rešenje o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u zabavišnim odeljenjima pri osnovnim školama na teritoriji Grada Subotice.

Za obračun i isplatu plata zaposlenih primenjuju se koeficijenti za stepen stručne spreme, osnovni koeficijent od 0,17 do 17,32, dodatni koeficijenti od 0,30 do 1,34 i koeficijent za broj izvršilaca u odnosu na broj dece sa smetnjama. Plate će se po ovom rešenju obračunavati i isplaćivati počev od plate za mesec novembar tekuće godine.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio