Večeras otvaranje izložbe „To je bilo neko lepše i srećnije vreme“ Dragana Teodorovića Zeke na Otvorenom univerzitetu

Izložba i fotomonografija „To je bilo neko lepše i srećnije vreme“, čiji je autor Dragan Teodorović – Zeko biće otvorena danas, 20. novembra, u galeriji Otvorenog univerziteta u Subotici, sa početkom u 19 časova. Teodorović je sa sedamnaest godina počeo da radi tehničku realizaciju koncerata popularnih grupa Zabranjeno pušenje, Merlin, Crvena jabuka, Valentino, Bombaj štampa.

Početkom 1988. godine osnovao je koncertnu agenciju „Mrak i ja“ za organizaciju i tehničku realizaciju koncerata, pozorišnih predstava i slično.

Usvojivši „rock stage” i pozornicu kao svoje životno okruženje, Dragan Teodorović počinje aktivno da beleži fotografskom kamerom najzanimljivije momente i atmosferu na koncertima, kao i energiju glumaca na pozorišnim daskama i filmu. Fotografije koje su ponuđene javnosti, ne odudaraju od njegovog profesionalnog pristupa svemu što radi ili je radio. Iskustvo u radu sa svetlom, prijateljstvo sa bendovima, radoznalost i ljubav prema svemu što radi, doprineli su da nastane hiljade zaustavljenih trenutaka koje Zeko sada nudi javnosti, ne samo kao izuzetna fotografska ostvarenja, već i kao bezbroj ljudskih priča. – kaže za autora Borisav Bora Đorđević.

Subotičkoj publici Todorović je poznat po radu u realizaciji predstava pozorišta KPGT.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio