Železnički putnički saobraćaj između Subotice i Segedina startuje od sutra, 28 oktobra

Nakon dosta odlaganja, konačno je potvrđena informacija da železnički putnički saobraćaj između Subotice i Segedina startuje od sutra, 28 oktobra. Na sajtu “Srbijavoz” danas je objavljena informacija na je na ovoj liniji predviđeno pet polazaka dnevno u oba pravca, dok će cena karte u jednom pravcu iznositi 741 dinar.

Relacija duga 44 kilometara prelaziće se za vreme od 82 do 101 minuta, a iz smera Subotice polasci vozova ka stanici Segedin najavljeni su za: 06:03; 07:37; 13:37; 16:37 i 19:37 časova. Iz smera Segedina polasci vozova ka stanici Subotica su u: 05:19; 08:58; 14:58; 17:58 i 21:43 časova. Za potrebe ulaska i izlaska putnika na teritoriji Republike Srbije vozovi imaju zaustavljanje na stanicama Subotica – javna skladišta, Palić, Hajdukovo, Bački Vinogradi, Horgoš, a na teritori Republike Mađarske na stanicama Roszke i Szentmihálytelek. Dok ne budu završeni svi potrebni radovi sa Mađarske strane, za sada će saobraćati motorni vozovi, a ne električni koji voze preko 80 kilometara na čas. Po pitanju navoda da naši vozovi nisu imali potrebne sertifikate za saobraćanje na teritoriji Mađarske koja je članica Evropske unije, republički ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ministar Goran Vesić je prilikom nedavne posete radovima na subotičkoj Železničkoj stanici istakao da su na sastanku sa Janošem Lazarom, mađarskim kolegom i ministrima unutrašnjih poslova dve zemlje ti problemi rešeni i da su srpski vozovi dobili potrebne sertifikate.

Železnički putnički saobraćaj između Subotice i Segedina uspostavlja se nakon sedam godina pauze i dve godine od kako je počela obnova pruge, a putnici će za sada, usled renoviranja centralne Železničke stanice u Subotici, kretati sa malog, privremenog perona koji se nalazi u blizini marketa „Lidl“. Voz je kroz naš grad prvi put prošao pre pre 154 godine, kada je, upravo iz Segedina, u Suboticu pristigla parna lomkomotiva.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio