Završena biciklistička staza do privredne zone Mali Bajmok

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su juče, 06. decembra, završne radove na izgradnji biciklističke staze od grada do Privredne zone „Mali Bajmok“, u dužini od 1700 metara.

Veliki broj naših građana koji rade u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ koristi biciklu kao prevozno sredstvo i cilj ovog projekta je da bicikliste skonimo sa ove frekventre saobraćajnice i tako podignemo, kako kvalitet tako i bezbednost saobraćaja za bicikliste ali i za ostale učesnike. Na teritoriji grada Subotice, do danas, izgrađeno je 37 km biciklističkih staza. U ovoj godini smo pored izgradnje ove staze, rekonsturisali postojeće biciklističke staze u Štrosmajerovoj ulici i na Senćanskom putu. Vrednost ove staze je 39 miliona dinara, to su sredstva koja smo dobili od pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja – istakao je gradonačelnik Bakić dodajući da je grad od pomenutih sredstava izrgadio i 12 ulica u dužini od 4,8 km, dok se za narednu godinu očekuje još 150 miliona dinara za izgradnju osam ulica, a priprema se projektno-tehnička dokumentacija za 16 ulica, što je i prvi preduslovza apliciranje na višim nivoima vlasti.

Repuličkom Ministrstvu i Vladi kao i pokrajinskim resorima i Vladi moram da se zahvalim za sva ulaganja, istorijska i nikada veća. Ovo je jedno od obećanja koja smo dali – naglasio je Bakić.

I pored toga što je počeo sneg, mi i dalje nastavljamo sa radovima na izgradnji kolovoza i rehabilitacijama. Radovi na biciklističkoj stazi biće završeni u toku dana, a uskoro slede i radovi na izgradnji Ulice braće Radić u Tavankutu, Moravske Ulice u Malom Radanovcu i produžetak Ulice Željka Milivojevića u Aleksandrovu. Zatim sledi proširenje i rehabilitacija Ulice Imrea Bera u Železničkom naselju – objasnio je Ognjen Golubović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio