Deda mrazovi na motorima

Deda Mraza svi zamišljaju kao bradatog deku, zavaljenog u saonicama koje kroz oblake vuče 12 irvasa međutim, mališani Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ iz Subotice znaju da Deda Mrazovi najšireg srca dolaze na motorima, uz gas do daske, sa obiljem poklona.

Tradicija nije izostala ni ove godine kada su se popularni „bajkeri“ iz Subotice ali i okolnih gradova, juče, 16. decembra po sedmi put okupili ispred Kolevke kako bi najmlađima uručili poklone.

I ova godina je ista kao i prošlih šest, radićemo sve dok možemo i dok je drugarstvo jako. Ove godine doniramo kao i uvek odeću, školski pribor poput flomastera i olovaka, proizvode iz kućne hemije, dečje pelene i sve što je potrebno za dvomesečnu potrošnju. Sve radimo za dečji osmeh, mi provozamo naše ljubimce, a iskoristimo priliku i da se družimo u sred zime, naravno sve zbog dece – istakla je ispred organizatora, Snežana Racić, predsednica moto ekipe „Mrak Subotica“. Svoje učešće uzeli su i motoristi iz okolnih gradova koji se rado odazovu svakoj humanitarnoj organizaciji.

Redovno organizujemo slične akcije u Somboru i okolini. prvi put smo ovde i širimo se koliko je moguće, zbog dece . Uvek se trudimo da propratimo sve akcije. Osećaj je fantastičan kada vidimo osmeh na dečjem licu – poručio je Milan Žekić ispred MK „Nort Vinks“ iz Sombora. Sa istim se složio i njegov kolega na dvotočkašu, Čedomir Nikolić, predsednik MK „Sinovi ravnice“ iz Stanišića.

Odazvali smo se ovom pozivu da učestvujemo u humanitarnoj akciji za decu Kolevk. Kao i svakoj drugoj akciji, odazivamo se rado, u stilu svih bajkera je da pomognu i učine, da edukuju ljude o saobraćaju, da se druže i upoznaju nove ljude, a i današnja akcija je plod toga – rekao je Nikolić.

Jedan od motorista akcije bio je i dugogodišnji učesnik i Deda Mraz, Gabor Fenjveši iz Subotice.

Već par godina učestvujemo, to je oduševljenje koje od radosti ne može da se opiše. Malo je falilo da suze krenu koliko su se deca obradovala. Deci želim sve najbolje i najlepše, da svi budu u svojoj porodici i da u zdravlju i ljubavi uživaju u Novoj godini – poručio je Fenjveši.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio