Grad obezbedio stipendije za studente i mlade talente

Lokalna samouprava je na osnovu gradske Odluke o dodeli stipendija za studente sa teritorije Grada Subotice, i na osnovu konkursa koji je raspisan tokom oktobra, dodelila stipendije za sto studenata.

Usled izuzetne finansijske stabilnosti gradskog budžeta, dobrog planiranja i rukovođenja, i na osnovu ušteda, doneo sam odluku da pored rang liste od sto studenata, listu dopunim sa dodatnih 68 koji imaju 110 bodova, što znači da će ukupno 168 studenata za školsku 2023/2024. godinu narednih deset meseci dobijati po 10.400 dinara – izjavio je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić naglasivši da lokalna samouprava vodi računa o deci i da je obrazovanje najvažnija oblast društvenog života.

Bakić je rekao i da je dodatno opredeljeno još 945.000 dinara koji će biti usmereni na budžetski Fond za mlade talenate na kojem se već nalazi tri miliona dinara.

To znači da će pored rang liste od 100 mladih talenata, još 135 dece dobiti po 7000 dinara, što znači da će 235 mladih koji su ispunili uslove konkursa dobiti dodatna sredstva – rekao je Bakić uz napomenu da će Grad učiniti sve kako bi se mladima obezbedili svi uslovi za kvalitetno školovanje i studiranje.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio