Stipendije za srednjoškolce i studente

Po trinaesti put za redom, Rotari klub Subotica održao je juče, 27. decembra, dodelu stipendija za studente i srednjoškolce našeg grada. Stipendiranje je nastavak humanitarne akcije „Berbanski dani“, a izdvojeno je ukupno 1.500.000 dinara.

– Sav prihod od akcije namenjen je za stipendije, prošle godine imali smo najveći budžet koji je ove godine takođe dostignut. Razlika je jedino u tome što ove godine stipendiramo manji broj stipendista u većem iznosu, imamo tri studentske stipendije u iznosu od 24.000 dinara mesečno i pet stipendija za srednjoškolce, u iznosu od 15.000 mesečno – istakla je Adel Grbić Ludaši, predsednik Rotari kluba Subotica.

Kroz godine trajanja, klub je prema rečima Grbić Ludaši razvio sistem bodovanja kojim su obuhvaćeni uspeh u školovanju, učešće i rezultati na takmičenjima, objava naučnih radova, sportski rezultati ali i socijalni i zdravsteni status đaka i studenata. Gradska uprava je i ove godine bila najveći donator, a učešće je uzeo i veliki broj privatnih firmi.

– Svakako da mi stipendija mnogo znači, novac ću koristiti za dalje unapređivanje svog znanja. Dobila sam je zahvaljujući učešću na kongresima na medicinskom fakultetu u Novom Sadu, na Kopaoniku i u Banja Luci – izjavila je Teodora Kostović, stipendista na master studijama medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Stipendija će mnogo značiti i učenici četvrtog razreda srednje Muzičke škole u Subotici koja će novac iskoristiti kako bi nastavila da svira flautu.

– Instumentalista sam i verovatno ću novac uložioti u novi instrument, ova pomoć mi zaista mnogo znači – rekla je Vukov.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio