Trke deda mrazeva u nedelju 03. decembra na Paliću

Tradicionalna trka Deda Mrazeva, po dvadeset četvrti put, održaće se u nedelju 03. decembra sa početkom u 11 časova. Trka se održava u parku na Paliću, ispred Velike terase, a start trke biće kod Muzičkog paviljona. Staza je dužine 2000 metara, a sama trka je rekreativnog karaktera.

Za učešće u trci potrebno je imati barem kapu Deda Mraza ali organizatori pozivaju sve takmičare da budu kreativni i što bolje se maskiraju u Deda Mraza jer će se nakon trke proglasiti najbolji kostim. Svim posetiocima trke služiće se hleb sa mašću, voda i čaj kako bi se ugrejali, a svaki mališan koji bude učestvovao u trci dobiće počasnu medalju od Deda Mraza, sa kojim je moguće i fotografisanje u saonicama. U celoj manifestaciji učestvuje i Crveni krst Subotice koji organizuje akciju prikupljanja paketića za decu korisnike Narodne kuhinje pod nazivom „Budi i ti Deda Mraz“. Ove godine broj dece, korisnika kihinje je veći nego ranije i prema rečima Zorana Molnara, aktiviste Crvenog Krsta, u pitanju je 320 mališana. Paketići za decu mogu da sadrže slatkiše, igračke, školski pribor, zimsku garderobu ili nešto drugo po sopstvenom izboru. Paketići se predaju volonterima Crvenog krsta Subotice, na dan manifestacije, na info pultu kod Velike terase od 10 do 13 časova.

Trka je rekreativnog karaktera i svako ko završi krug, biće pobednik. Trka je za mlade, za stare, za radne organizacije, škole i decu i svi su dobro došli. Krenuli smo sa 4-5 učesnika a ove godine očekujemo oko 2000-3000 Deda Mrazeva. – kaže Elvira Janoši ispred Ultramaratonskog saveza Srbije.

To je najposećenije dešavanje posle prvomajskog uranka, mnogo dece i porodica je zainteresovano za zimski, tradicionalni program – poručila je Valerija Denč, direktor „Park Palić“-a.

Najmlađe posetioci dočekaće i animatori, a organizovano je i prikupljanje dečjih radova na temu „Čekam Božić“. Radoviće biti izloženi na izložbi, 15. decembra u MKC „Palilć“ od 17 časova. Učešće na trci je besplatno, uz donošenje humanitarnih paketića.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio