Preminuo umetnik Damir Pavić – Septic, da li sa njim nestaje i Punk?

Eklektični subotički andergraund umetnik Damir Pavić – Septic preminuo je iznenada u četvrtak, 25. januara u Subotici. Ova vest objavljena je na svim društvenim mrežama od strane njegovih prijatelja.

Septic je rođen 28. februara 1969. godine u Subotici, a ilustracijom se počeo baviti 1985. godine, objavljivanjem radova u subtičkom punk prvencu “Zašto baš mi?”. Pre toga je bio poznat i pod pseudonimom Sirius. Jedan je od osnivača “SLAM kluba”, a radio je i u školi stripa. Tokom više od 30 godina rada, svoje radove izlagao je na nekoliko izložbi, učesnik je brojnih crtačkih radionica i filmskih projekcija, a organizator je i “Insomnia” festa. Za Septica se kaže da je bio umetnik bez kompromisa, dubokog verovanja u slobodu stvaranja i kreativnost, i velike ljubavi prema grafici i ilustraciji.

Pavić je preminuo u 54. godini života, a njegovi prijatelji, brojni obožavaoci i poštovaoci njegovog rada, opraštaju se od ovog vizualnog umetnika, stvaraoca „sekvence estetskog horora” porukama na društvenim mrežama.

Pogledajte neke od njegovih radova klikom na Damir Pavić – Septic.

 

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio