Organizovani još jedni “Dani građevinarstva” u Subotici

Manifesticaija “Dani građevinarstva” održava se od 2019. godine na Građevinskom fakultetu u Subotici. U saradnji sa srednjom Politehničkom školom događaj se organizuje u svrhu promocije građevinske struke. Za sve đake, srednjoškolce organizovane su radionice, tribina na temu novih tehnologija i materjala kod završno zanatskih radova u građevinatrstvu, kao i šetnja kroz Radijalac, do centra grada i upoznavanje đaka sa najznačajnijim spomenicima kulture.

Građevina je lepa, plemenita struka, pokretač privrednih delatnosti jedne zemlje. Hteli smo da učenicima i javnosti Subotice ukažemo na njen značaj kao i na prisustvo obrazovne vertikale koja postoji u ovoj sredini. Učenici u Politehničkoj školi mogu da stiču kompetencije trećeg, četvrtog i petog nivoa, a prisutno je i obrazovanje odraslih i priznavanje prethodnog učenja. U Subotici postoji vertikala koja je veoma dragocena. Danas smo pozvali učenike da se upoznaju sa nastavnim planom i programom kao i sa planom upisa u narednu školsku godinu ali i da se poigraju na radionicama kako bi se upoznali sa zanimljivostima građevinske struke. Pozvali smo i poslovne partnere, kompanije sa kojima sarađujemo kako bi oni prezentovali njihove proizvodne programe jer obe škole imaju saradnju sa privredom, pa čak i sa dualnim obrazovanjem – izjavio je Iso Planić, direktor srednje Politehničke škole dodajući da je za učenike organizovana i tribina gde su predstavljeni savremeni građevinski materjali i tehnologije.

Lepo je videti pun hol mladosti na ovoj već tradicionalnom manifestaciji. To ujedno i znači da đaci nisu u slepoj ulici, imaju gde da nastave da se školuju – poručio je Milan Trifković, doktor geodetskih nauka i dekan Građevinskog fakulteta u Subotici.

Đaci subotičkih srednjih škola su sa kreativnim idejama pristupili brojnim radionicama i programima, razgledali izložene panoe i projekte koje će im biti dodatni stimulans za dalje obrazovanje.

foto:/ arhiva LovaLova portala

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio