Peticija za besplatne udžbenike za sve đake grada Subotice

Neformalna grupa građana „Subotica – Naš grad“ koju čine pokret Živim za Srbiju, NGG Mreža građana Srbije kao i stranke Dveri, Novo lice Srbije, Dosta je bilo i Narodna stranka, u subotu, 23. marta od 8 do 10 časova kod Mlečne pijace i u nedelju 24. marta, od 8 do 10 na pijaci „Zelenac“ – Prozivka, sakupljaće potpise kako bi gradskoj vlasti predali peticiju u kojoj se traži da svaki učenik, prema članu 71 Ustava Republike Srbije.

Kako u svom saopštenju NGG „Subotica – Naš grad“ navodi, troškovi koje imaju roditelji pred polazak u školu su veliki i za mnoge porodice, naročito sa više dece, predstavljaju ogroman problem.

Kako bi se omogućilo da se taj problem reši gradski funkcioneri moraju, u naredna dva meseca, da donesu rebalans budžeta odnosno isplaniraju izdatke lokalne samouprave za kupovinu udžbenika i plaćanja užine za sve đake grada Subotice za narednu 2024/25. školsku godinu. Molimo građane Subotice da podrže inicijativu da grad Subotica opredeli sredstva za besplatne udžbenike i užinu za sve đake grada Subotice. Deca u drugim gradovima u Srbiji, na primer u Beogradu dobijaju i besplatne udžbenike ali i neke druge pogodnosti. Deca u Subotici nemaju tu mogućnost i jedini krivac za to je lokalna samouprava koja nije uvidela potrebe dece i njihovih roditelja, građana grada Subotice – kaže se u saopštenju NGG „Subotica – Naš grad“.

foto:/ Neformalna grupa građana „Subotica – Naš grad“

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio