Predstavljanje knjige “Maša i medvedi” u SKC

U Srpskom kulturnom centru “Sveti Sava”, Zadužbini Dušana Radića, u četvrtak 07. marta, sa početkom u 19 časova, biće predstavljena knjiga „Maša i medvedi“ autorke Vesne Kapor.

Vesna Kapor je prethodno objavila romane “Tri samoće i Nebo, tako duboko”, knjige priča “Po sećanju se hoda kao po mesečini” i “Venac za oca”, kratku prozu “Kao što i vama želim”, a dobitnik je nagrada “Laza Kostić”, “Miloš Crnjanski”, “Meša Selimović”, “Danko Popović”, “Đuro Damjanović”, “Kondir Kosovke devojke” i “Zlatni beočug”.

– Novi roman Vesne Kapor „Maša i medvedi“ ispleten je, kao svojevrsni venac priča, oko simpatično rasejane i zajedljivo prkosne novinarke i spisateljice Riste Srdić. Doživljavajući okolnosti u kojima živi kao literaturu, a sebe kao književnu junakinju, njoj u časovima kada poželi da svom identitetu pridoda i ulogu pisca preostaje samo da pribeleži ono što je već tu. Negujući prozu, koja često menja vrstu takta u kojem se odvija, ali se nikada ne sapliće i ne gubi vlastiti korak, Vesna Kapor je novom knjigom, ne samo ispripovedala priču o Maši i medvedima, već je i dočarala čitav jedan ljudski i odveć ljudski svet – kaže prof. dr Aleksandar Milanović koji će, uz autorku Vesnu Kapor, govoriti i na predstavljanju knjige. Ulaz je slobodan za sve posetioce.

foto: SKC Sveti Sava

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio