Koncert kvarteta saksofona u sinagogi

Subotička sinagoga će i ove godine biti jedna od mesta u gradu, koja će širom otvoriti svoja vrata za Noć muzeja. Kao druga najveća sinagoga u Evropi i jedan od najlepših secesijskih objekata u gradu, sinagoga je ove godine obezbedila besplatan ulaz za svakoga ko odluči da je poseti na Noć muzeja, 18. maja, u vremenu od 18 do 23 sati. Povodom iste manifestacije, sinagoga od 20 sati organizuje i koncert kvarteta saksofona „Four on the floor“.

Kvartet saksofona „Four on the floor“ je osnovan oktobra 2022. godine, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Kristijana Boroša. Ansambl čine Mateja Blažić na sopranu, Katarina Kostić na altu, Nikola Bošković na tenoru i Antonela Ilijić na bariton saksofonu. Nastupaju na brojnim manifestacijama i svečanostima među kojima se izdvajaju Svetski bijenale studentske fotografije, Međunarodni festival saksofona „Belgrade saxperience“ u Beogradu, A fest Akademije umetnosti Novi Sad, dodela Oktobarske nagrade Novog Sada, Dani muzike u Bačkoj Topoli.

U maju 2023. godine imali su svoj prvi celovečernji koncert u Kulturnoj stanici Eđšeg u Novom Sadu, a na njihovom repertoaru redovno se mogu naći dela Dezenkloa, Vitloka, Boce, Eskeša, Ituraldea i drugih.

foto:/ Subotička sinagoga

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio