Kvizom “Čitam i skitam” obeležen Svetski dan dečje književnosti

Povodom 2. aprila, Svetskog dana knjiga za decu, Gradska biblioteka Subotica i ove godine organizovala je kviz znanja “Čitam i skitam” za decu subotičkih osnovnih škola, istinske ljubitelje knjiga i čitanja. Najboljima na kvizu, juče, 4. aprila uručene su prigodne nagrade.

Ovo je vrhunac našeg dvomosečnog rada na podsticanju čitanja. Kompletan februar i mart radili smo sa učenicima svih osnovnih škola u Subotici i okolini, u svim našim ograncima i ovde na Dečijem odeljenju Gradske biblioteke. Ponudili smo im određene tekstove koje su čitali, na osnovu toga su popunjavali upitnike, u zavisnosti od toga kom uzrastu pripadaju – izjavila je Bernardica Ivanković, bibliotekarska savetnica Gradske biblioteke Subotica, dodajući da je ovogodišnji odziv dece na nivou prošlogodišnjeg, oko 1100 mališana. Za 250 najboljih i onih koji najviše vole da se druže uz knjige, obezbeđene su adekvatne nagrade.

I ove godine odziv je na zadovoljavajućem nivou, sigurno da bi moglo biti i više dece ali mi smo zadovoljni zato što imamo konstantu, odnosno broj učesnika nam se ne smanjuje. Nadamo da će naredne godine doneti neke novine u kvizu i da ćemo moći da im ponudimo i druge programe, da će deca koja su se učlanila i koja su učestvovala u kvizu “Čitam i skitam” ostati naši članovi i da ćemo tokom godine moći da im ponudimo razne knjige i druge programe koje Dečje odeljenje organizuje – poručila je Ivanković ispred Gradske biblioteke Subotica.

foto:/ LovaLova portal

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio