Održan “Kviz znanja” na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u toku ove nedelje bila je organizator “Kviza znanja” koji je studentima ove ustanove omogućio da na zabavan i kreativan način prezentuju svoje znanje iz oblasti u kojima se obrazuju. Dinamičan program, dobro osmišljena pitanja i ritmična muzika učinili su da se kviz proprati sa velikim interesovanjem studenata i profesora ove eminentne škole.

Cilj nam je da na popularan način promovišemo zdravlje, zdrave stilove života i zaštitu životne sredine. Studenti koji su tokom predavanja imali priliku da razvijaju i veštine socijalnog marketinga u cilju promocije zdravlja, sami su inicirali nameru da prikažu svoje mogućnosti i sposobnosti, da dodatno doprinesu svojoj zajednici i gradu svojim znanjima, tako što će učestvovati u zdravstvenom vaspitanju, obrazovanju i negovanju društveno odgovornih studenata. Videli smo da ovakva namera prevazilazi okvire škole i da na kviz možemo da pozovemo i druge važne činioce u gradu – istakla je Svetlana Stojkov, dr farmaceutskih nauka i profesor strukovnih studija VSOVSU, iskazavši nadu da će “Kviz znanja” postati deo tradicije koju će škola negovati i u narednim godinama.

Svoje znanje iz oblasti ishrane, zaštite životne stredine, zdravstvene zaštite i fizičkih sposobnosti prikazalo je 16 studenata svih strukovnih usmerenja škole – nutricionisti dijetetičari, medicinke sestra, treneri i vaspitači i informatičari, podeljeni u četiri ekipe, na osnovu domena delovanja i kompetencija.

Studentkinja druge godine studija na usmerenju strukovni nutricionista- dijetetičar Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera, Tamara Jovanivić imala je ulogu jedne od organizatora kviza sa ciljem da njene kolege nauče više o zdravoj ishrani, važnosti prevencija bolesti na drugačiji, zabavan način.

I sama sam naučila da je prevencija važna i da igra ključnu ulogu u životima svih nas. Kroz projekte sam stekla i iskustvo u radu sa ljudima i imala sam mogućnost da svoje znanje isprobam u praksi. Kada konkretno govorimo o ishrani, cilje je da nam ishrana bude raznovrsna i izbalansirana, zdrava ishrana nije ograničenje već stil života, pokazuje nam kako bi ljudi trebali da se hrane i da usvoje zdrave navike – naglasila je Jovanović.

foto:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio