Održana „Liga malih šampiona“ za najveštije predškolce

U sali Tehničke škole Ivan Sarić, juče, 28. maja održano je gradsko prvenstvo akcije „Liga malih šampiona“ namenjeno deci predškolskih uzrasta. „Ligu malih šampiona“ u našem gradu organizuje Sportski savez grada Subotice u saradnji sa Sportskim savezom Srbije i Predškolskom ustanovom „Naša Radost“.

U protekla dva meseca održana su takmičenja u 20 predškolskih objekata u Subotici iz kojih su se najbolje ekipe plasirale na gradsko takmičenje.

Sportski savez Srbije u saradnju sa predškolskim sportom već drugu godinu sprovodi ovu akciju, prošle godine smo imali pilot projekat od deset opština, a ove godine se prijavilo 45 opština i vrlo smo iznenađeni. Očekuje nas veliko finale na Sajmu sporta u Beogradu u septembru. Zaista je lepa slika videti decu u ovoj akciji koju smo organizovali, trka na 20.000 centimetara i poligon za decu su izvanredni. U ovom ranom uzrastu deci moramo približiti sport kako bi se kroz igru počeli baviti njime – izjavio je Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije.

Jednu ekipu čini deset članova koji se takmiče u štafetnom poligonu spretnosti i brzine. Glavni treneri za ovo takmičenje bile su upravo vaspitačice koje u vrtićima rade sa decom.

Svakodnevno smo praktikovali vežbe, trčanje, kada je bilo lepo vreme boravili smo i u dvorištu. Deca su se rado odazvala, a mnoga od njih već se bave nekim sportom – poručila je Žana Sabo Bulović, vaspitačica vrtića „Palčica” u PU „Naša radost” apelujući na svu decu da se počnu baviti nekim sportom jer, kako kaže, „sport znači zdravlje“.

Drago mi je što je Subotica prepoznata kao organizator i domaćih ovakvih dešavanja za decu i što je Sportski savez Srbije video dobrog partnera u Subotici. Ovakve manifestacije su prilika za druženje dece kroz sport – istakla je Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužena za sport i omladinu.

foto:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio