Danas počinju završni ispiti za osnovce

Završni ispiti na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja đaci polažu danas, sutra i prekosutra, 18., 19. i 20. juna. Ispit će polagati 67.430 učenika koji su završili osmi razred i odraslih koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih.

Prvog dana učenici osmog razreda će polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, drugog dana test iz matematike, a trećeg dana test iz predmeta po izboru, dok će odrasli sve testove polagati 18. juna.

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate na nivou škola i portalu Moja srednja škola (www.mojasrednjaskola.gov.rs) imati u subotu, 22. juna, a istog dana će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

Lista opredeljenja za upis u srednju školu (lista želja) moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola i neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista opredeljenja (želja) biti objavljena 29. juna.

Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula.

Upis u srednje škole moći i ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem portala Moja srednja škola, od 2. do 6. jula.

foto:/ Freepik.com

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio