Kreativna radionica u SGSU

Vizuelna umetnica Tanja Ostojić održaće trodnevnu kreativnu radionicu, u okviru svog autorskog projekta pod nazivom „Žensko zdravlje, politike tela, rad, seksualnost, menopauza, transformacije i starenje”. Radionica će trajati od 14. do 16. juna, svakog dana od 10 do 18 časova.

Projekat se bavi osnaživanjem žena čije se reproduktivno doba završava, u cilju njihovog razumevanja ovog perioda u smislu sticanja nove vrste mentalne i fizičke dobrobiti. Stoga će radionica spojiti žene različitih generacija, nacionalnosti i životnih priča u okruženje podrške i razumevanja koje će se stvoriti otvorenim razgovorima o osetljivim i intimnim temama. Ovu vrstu kolektivnog ženskog iskustva učesnice radionice mapiraće zajedničkim kreativnim radom u tehnici veza i pačvorka, koji će biti izložen u Savremenoj galeriji Subotica od 31. avgusta do 12. oktobra ove godine.

Učesnice neka budu slobodne da ponesu sa sobom predmet od tekstila koji eventualno žele na ovaj način da ovekoveče i ugrade u zajedničku tapiseriju.

Radionica će se odvijati u prostoru Savremene galerije Subotica, a jedno prepodne i na jezeru Palić. Izlazak na jezero odvešće učesnice do Ženskog štranda i akva parka, gde će imati priliku da podele iskustva o praksama plivanja, povezivanja sa vodom i njenom učinkovitošću za žensko zdravlje.

Učešće u radionici je besplatno, broj mesta ograničen, a prijava je obavezna. Sve zainteresovane učesnice molimo da se prijave na mejl adresu [email protected] do ponedeljka, 10. juna u podne

foto:/ Marija Piroški. autorsko pravo: Tanja Ostojić

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio