1943. godine sa mobilnim telefonom!?

Fotografija iz vremena Drugog svetskog rata koja pozakuje vojnike i građane kako šetaju ulicom, postala je viralna na svim društvenim mrežama ovih dana jer je skoro svako ko je video ovu sliku ubeđen da ona pokazuje i “putnika kroz vreme”.

Ljudi imaju ovakav utisak jer se na fotografiji nalazi i čovek koji na sebi ima kišni mantil i kapu koji svojim izgledom odudaraju od mode koja je bila aktuelna u to vreme, ali ono što je zapravo najčudnije jeste da dotični sa slike izgleda kao da telefonira preko mobilnog telefona, što je naravno nemoguće jer 1943. godine, kada je fotografija napravljena, mobilni telefoni nisu postojali. Kompjuterskim poboljšanjem fotografije utvrđeno je da, osim što drži napravu koja veoma podseća na današnji moblini telefon, čovek izgleda kao da zaista razgovara preko telefona i još jezivije, gleda direktno u objektiv onoga ko slika. Slika je inače nastala na Islandu, u gravnom gradu Rejkjavik u vreme kada je Drugi svetski rat bio na svom vrhuncu.

Da li i vi imate utisak da mašina za putovanje kroz vreme postoji i da ovaj čovek zaista razgovara preko mobilnog telefona, prosudite sami.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio