Avionom po svetu za 250.000 dolara

Svako od nas voli da putuje i da obilazi nova, nepoznata mesta. Međutim, nemamo svi uvek dovoljno novca da priuštimo sebi neke daleke, egzotične destinacije. Vođen idejom da svoj novac uloži i iskoristi na najbolji način, Stiv Rotštejn, investicioni bankar iz Čikaga je još davne 1987. godine kupio je od „American Airlines-a“ zlatnu premijum kartu koja košta 250.000 dolara.

Ova karta je imućnom bankaru omogućila da doživotno putuje na svim linijama čuvene američke kompanije besplatno, a nakon nekoliko godina uživanja, Stiv je dokupio i dodatnu kartu za pratioca ili člana porodice koja ga je koštala još dodatnih 150.000 dolara. Mnogi od vas pomisliće da je to previše novca za avionske karte, ali Rotšejn je odlučio da svoju investiciju dobro iskoristi. U narednim godinama, on je rezervisao više od 10.000 letova, a kako je i sam priznao, ponekad bi seo u luksuzni avion i putovao bez određenog razloga. Stiv je svoju doživotnu kartu znao da iskoristi i samo da bi otputovao i posetio određeni restoran u drugoj državi, uživao u večeri, koncertu ili utakmici, a potom se vratio kući. Tokom više od decenije letenja, Stiv je čak 1.000 puta posetio Njujork, a 500 puta London, San Francusko i Los Anđeles. Stigao je čak i do Japana pa je u Tokiju boravio 120 puta, 80 puta u Pariz i Sidneju, a 50 puta u Hongkong. Kada su sveli računicu, ljudi iz „American Airlines“-a izračunali su da je tokom nekoliko godina letenja, Rotšejn ovu kompaniju koštao 21 milion dolara što ih je primoralo da otkaže njegovu besplatnu kartu 2008. godine.

Međutim, kao uspešan bankar, Stiv je znao da u Americi postoji sistem poštovanja zakona i da ništa i niko ne može biti iznad njega. Nakon što mu je rečeno da će mu zlatna premijum karta biti poništena, Stiv Rotštejn je podneo tužbu protiv kompanije i zatražio odštetu. Sve se razrešilo u njegovu korist, pa je Rotštejn dobio odštetu od 3 miliona dolara, njegova besplatna karta i dalje važi doživotno, a Stiv i dalje leti po svetu, gde god ga želja ponese.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio