Beg od kuće i pravac Kalifornija

Koliko često smo, kao deca, ljuti na svoje roditelje jer nismo dobili traženu igračku ili sličnu sitnicu, odličili da spakujemo svoje stvari i da zauvek napustimo utočište toplog doma, sigurnost koju nam on pruža.

Sa rancen na leđima i osnovnim, neophodnim stvarima za život, poput par igračaka, čokolade i soka, naši podvizi “odlaska u hajduke” najčešće bi se završavali već par metara od kućnog praga jer smo, shvativši da su otac i majka ipak bili u pravu, a takođe i iz poštovanja prema njima, ipak odustajali. One upornije zaustavile bi, brojne komšije, tetke i bake koji bi ih potom vraćali u majčino naručje gde bi ih uvek čekala mekana papuča, prut, a potom i poljubac u obraz. Sa današnjom decom stvari ipak ne idu tako lako.

Pre nekoliko dana, jedan desetogodišnji dečak iz Floride je, zgrabivši svoju godinu dana stariju sestru za ruku, seo za volan majčinog novog automobila i uputio se u beg od kuće, ka Kaliforniji. Deca su za divno čudo ostala nepovređena, a uspeli su da pređu više od 300 kilometara pre nego što su ih zaustavili šerifovi zamenici na međudržavnom autoputu. Kako je saopštila kancelarija šerifa iz okruga Alačua, šerifovi zamenici primetili su u ranim jutarnjim časovima nov, luksizni auto na međudržavnoj magistrali 75, u blizini Gejnsvila, na severu Floride, kada im se učililo da za volanom vozila nema nikoga, ili da ga vozi neko dete.

Majka dece je u četvrtak, 05. oktobra, prijavila da joj je automobil ukraden, a četiri sata nakon te prijave usledila je i sledeća za nestanak dvoje dece iz Nort Porta, na Floridi, koju je takođe podnela majka. Prvi mogući scenario bio je da su deca i automobil kidnapovani i ukradeni. Šerifovi policajci, misleći da imaju posla sa kradljivcem automobila, postavili su blokadu na putu i izvukli puške, naredivši preko razglasne radio stanice da se vozilo zaustavi i da svi koji su u njemu, sa podignutim rukama, izađu napolje.

Na veliko iznenađenje, policajci i ja primetili smo desetogodišnjeg, uplakanog dečaka kako izlazi iz vozila zajedno sa svojom 11. godišnjom sestrom. – poručio je Emeri gajner, šerif okruga Alačua za “Florida online”. Nakon brisanja suza, deca su oficirima rekla da su bila veoma uznemirena i ljuta jer im je majka oduzela mobilne, tj smart telefone zbog lošeg uspeha u školi i zbog njihovog generalno lošeg, neposlušnog ponašanja. Deca su protest izrazila pokušajem bega za Kaliforniju.

Nakon što je šerifova kancelarija u saradnji sa lokalnim psihoterapeutom utvrdila da deca ne pokazuju nikakve znake kućnog maltretiranja od strane majke, odlučeno je da se mališani, uz novčanu kaznu, proslede “vrhovnom komandantu borbenih snaga i vrate u centralni zatvor”, odnosno da se kontaktira mama koja ih je potom odvezla kući. O visini majčine kazne i dužini služenja “kućnog pritvora” majka nije davala nikakva saopštenja što može značiti samo jedno – kazna neće biti blaga i kratkog roka.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio