Borsi Džonson Ukrajinac !?

Pre nedelju dana Holandski policajci ostali su iznenađeni kada su primetili da je jedno vozilo u gradu Groningenu udarilo u stub trotoara, a potom je krivudavom linijom nastavilo da se kreće bez zaustavljanja. Policiji je bilo jasno da je u pitanju pijani, nesavesni vozač pa su brzom akcijom uspeli da zaustave nemarnog gospodina i od njega zatraže lična dokumenta. Međutim, tada je usledio još veći šok.

Nakon što je policija zaustavila nesavesnog i pijanog vozača i zatražila mu dokumenta, Ukrajinac po imenu Boris Džonson pružio je službenom licu veoma neobičnu vozačku dozvolu. Naime, u pitanju je bila ukrajinska vozačka dozvola izdata na ime Boris Džonson, sa likom bivšeg premijera Velike Britanije. Ustanovljeno je da je u pitanju 35-godišnji muškarac, čiji identitet nije objavljen. On je prvobitno odbio da uradi alkotest, ali je naknadna analiza krvi pokazala da je zaista konzumirao alkohol pre nego što je seo za volan automobila. Podaci iz dozvole odgovarali su pravim podacima popularnog novinara i političara Borisa Džonsona, pre svega njegov tačan datum rođenja 19. juna 1964. godine. Ono što je još bilo zanimljivo jeste da je dozvola važila sve do oktobra 3000.-te godine.

Policijska uprava Groningena kaže da nije pala na ovakvu dozvolu i da je gospodin odmah uhapšen, a ono što je komandir policijska stanice izjavio posebno je zanimljivo. Naime, prema njegovim rečima, osim ovakve vozačke dozvole za Borisa Džonsona, policija Holandije je često uspevala da naiđe i na dozvole sa imenom kancelarke Angele Merkel, pokojne Britanske kraljice Elizabete II, predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog pa čak i predsednika Rusije Vladimira Putina. Ovakve, lažne vozačke dozvole navodno su veliki hit po holandskim suvenirnicama.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio