Čivava TobyKeith najstariji živi pas na svetu

Ginisova knjiga rekorda objavila je da je čivava sa Floride u SAD po imenu TobyKeith, proglašen za najstarijeg živog psa na svetu.

Vlasnica psa, Gisela Shore iz Greenacresa rekla je da je usvojila Tobi Keitha iz skloništa kada je imao samo nekoliko meseci. Čivava TobyKeith zvanično je “rođena” 09. januara 2001. godine.

– Bila sam volonter u Pegi Adams Animal Rescue-u i jedan od zaposlenih mi je rekao o starijem paru koji pokušava da preda štene jer više ne mogu da se brinu o njemu“, rekala je Gizela za Ginisovu knjigu rekorda. – Srela sam se sa starijim parom i upoznala sam se sa sićušnom preplanulom čivavom. Dali su joj ime Peanut Butter. Kasnije sam mu promenila ime u TobiKit – rekla je ona.

Šor je rekla da je počela da sumnja da bi Tobi Kejt mogao biti najstariji pas na svetu kada je napunio 20 godina. Ginisova knjiga rekorda je i zvanično 16. marta ove  godine potvrdila da je TobiKit sa 21 godinom i 66 dana, najstariji živi pas na svetu.

Inače napominjemo da čivave obično žive do 12-18 godina. “Ljudi ne mogu da veruju koliko dobro izgleda za svoje godine“, rekla je Šor. Najstariji živi pas ikada u zabeležen bio je australijski govedar po imenu Bluey. Pas je umro u dobi od 29 godina i 5 meseci 14. novembra 1939. godine.

Foto: today.com

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio