Crvenotrbušasta zmija na prozoru

Velika crna zmija crvenog trbuha pronađena je na prozoru jedne porodične kuće u Kvinslendu u Australiji. Fotografiju ove izuzetno opasne zmije odmah je na Fejsbuku postavio profesionalni hvatač zmija Džos Kasl.

Crvenotrbušaste zmije su vrsta koja se najčešće sreće na istočnoj obali Australije, mogu biti dugačke više od dva metra, lako se prepoznaju po crnoj boji i crvenom stomaku, a odgovorne su za veliki broj ujeda u Australiji, godišnje oko 3000, pokazuju statistike.

Njihov otrov ima antikoagulantno dejstvo, što znači da sprečava zgrušavanje krvi. Simptomi nakon ugriza su obilno krvarenje na mestu ujeda, mučnina, povraćanje, glavobolja, bol u stomaku, dijareja, znojenje, bol i slabost u mišićima i promenjena boja mokraće koja postaje crveno-braon. Prema rečima stručnjaka, zmija je „stidljiva“ i uglavnom ujeda samo ukoliko se oseća ugroženo.

Džos Kasl vodi službu za hvatanje zmija u Brizbejnu a na Fejsbuku je napisao „Pravo oružje od životinje. Ovo je najveća zmija sa crvenim stomakom kakvu sam video“.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio