Čudo na veliki petak

Čuda zaista postoje, možda ne u onom, najočiglednijem obliku na koji svi odmah pomislimo, poput letećih automobila ili života na dnu okeana ali jedna žena je prošle nedelje, na katolički Veliki petak, objedinila nekoliko neverovatnih faktora i uspela da preživi ono što se samo čudom može opisati.

Naime, nizom nesretnih okolnosti, žena iz Teksasa je u prošlu sredu završila na dnu jezera, zarobljena u svom automobilu, a potom je spletom srećnih događaja uočena i izvučena živa, i to nakon dva dana.

Zvuči neverovatno ali četrdeset trogodišnja A.P. iz Teksasa, preživela je dva dana pod vodom u automobilu koje je otkriven potopljen u jezeru, dva dana nakon što je njena porodica prijavila nestanak. Njena porodica kaže da je majka otišla u nabavku namirnica za predstojeću proslavu Velikog petka i Uskrsa u obližnji supermarket jer je želela da za praznike sama pripremi obilnu gozbu i čokoladnu tortu sa narandžama. Nakon što je bila odsutna od kuće skoro 5 sati, njena porodica prijavila je nestanak policijskoj upravi Longvjua u Teksasu 5. aprila, navodi se u saopštenju iz kancelarije šerifa lokalne oblasti Marion. Istraga nije davala rezultate jer je njen automobil nestao sa puteva, a signal njenog mobilnog telefona davao je besmislenu lokaciju, tačnije poslednje očitavanje bilo je “iz jezera”. Lokalna policija je pretpostavila da je A.P. kidnapovana, da joj je auto otet, a da je mobilni telefon bačen u jezero. Pa ipak, pretraga jezera zakazana je za ponedeljak, 10. april. Međutim, na Veliki petak, 7. aprila, lokalni ribar je ploveći jezerom, slučajno primetio veliku senku u vodi, zaronio je i ugledao crni džip potpuno potopljen. Lokalne vlasti kažu da je ribar “prijavio je da je primetio crni džip potopljen na dubini od oko 3 metra, i oko 12 metara od rampe za čamce u blizini skretanja, kod Vudijevog kampa.“ – navodi se u saopštenju kancelarije šerifa okruga Marion.

Lokalne vlasti su sa spasilačkom ekipom stigle na lice mesta i uspele da izvuku džip, međutim dok je policija vadila automobil iz vode, primetili su da je neko unutra i da se kreće. Vrata automobila su razvaljena i iz njega je izvučena žena za koju je prijavljen nestanak, bez svesti ali živa, sa jasnim utkucajima srca. Dotična je odmah prebačena u bolnicu gde se i dalje nalalazi na posmatranju. Gospođa je povratila svest, nema nikakvih ozbiljnih poslednica od udesa i dobro se oseća, a njen doktor, u kratkoj izjavi za lokalne novine, izjavio je da se nesreća, kako ona tvrdi, dogovila nakon što je sa mostića sletela kada je narandža koju je poželela da pojede, iskliznula iz njene ruke i pala tačno pod papučicu kočnice. U panici, žena je izgubila kontrolu nad vozilom i silovito skrenula sa puta. Njen mobilni telefon ispao je sa komandne table kroz prozor ali ona sama, nije uspela da se izvuče iz automobila jer joj je pojas bio zaglavljen. Uspela je samo da zaključa vrata i prozore dok je elektrika još radila. Još uvek se ne zna kako se auto nije napunio vodom ali se pretpostavlja da je pri udaru o površinu jezera šasija iskrivljena tako da je začepila odvod za ventilaciju.

Komentari na društvenim mrežama uglavnom govore o tome kako se dogodilo “čudo na Veliki petak”. “Drago mi je što je ribar to video. Nadam se da će sve proći kako treba”, prokomentarisao je jedan drugi korisnik. Zbog kome u kojoj je bila par dana, žena se još uvek nalazi na lečenju ali će uskoro biti puštena kući.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio